NATURISTENVERENIGING
'DE VRIJE VOGELS'
Caravan in de boomgaard

Naturisme in de boomgaard

Naturistenvereniging 'De Vrije Vogels' heeft in Midwoud, 7 km boven Hoorn (Noord-Holland), een eigen terrein in een voormalige boomgaard. Veel van de oude appel- en perenbomen zijn gerooid, andere bomen en struiken zijn aangeplant. Het karakter van de boomgaard is zoveel mogelijk behouden.
Weersverwachting
Midwoud

Op het terrein kunnen leden van de vereniging en niet-leden die zijn aangesloten bij NFN-Open & Bloot of een zusterorganisatie het naturisme beleven. Hierbij respecteren wij elkaars leefwijze en opvattingen. Zij die kennis willen maken met het naturisme op ons terrein of met onze vereniging zijn van 1 april tot 1 oktober van harte welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met de beheerder Wilma Westerwal.

Zonneweide, zwembad en sauna

In het midden van het terrein (oppervlakte van 7 hectare) is er een grote vijver en aansluitend een ligweide aangelegd. Hier omheen liggen het verwarmde zwembad, het peuterbad, de saunacabine en 'De Klepkooi' (het verenigingsgebouw annex kantine).
Zonneweide
Zonneweide
Zwembad
Het met zonne-energie verwarmde zwembad
21°C op 7 mei 2018 rond 19:30 uur
Terras
Het terras van de Klepkooi
Vijver
Naast de zonneweide ligt de vijver

Het WiFi-netwerk van 'De Vrije Vogels' heeft dekking op het hele terrein. Bij de receptie kunt u tijdens de openingstijden een toegangscode kopen. Er zijn goede sanitaire voorzieningen, ook toegankelijk voor minder validen. Direct na de ingang zijn (gratis) parkeerplaatsen.

Kamperen

De rest van het terrein is de camping. Naast de 168 jaarplaatsen voor leden zijn de velden Het Kaveltje en Klaverweide (totaal 21 plaatsen) voor gasten. Verder zijn er 17 plaatsen voor leden en gasten met een tent, caravan of kampeerauto die juist graag tussen de vaste plaatsen voor leden willen staan.
gastenveldjes
De gastenvelden van 'De Vrije Vogels'
kampeerplaatsen
Kamperen in de natuur bij 'De Vrije Vogels'
Toilet- en douchegebouw
'De Tobbe', één van beide gebouwen met sanitaire voorzieningen

Zoals gezegd beschikken wij over goede sanitaire voorzieningen. Beide toiletgebouwen hebben verwarmde doucheruimtes en stopcontacten voor scheerapparaten en haardrogers. In één toiletgebouw is een speciale voorziening voor mindervaliden. Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van elektriciteit (16 Amp).
Zie ook de aantrekkelijke tarieven voor een kort verblijf.

Vertier bij 'De Vrije Vogels'

Behalve rustig ontspannen en afkoelen in het zwembad is er genoeg te doen voor jong en oud. Zo zijn er onder andere een voetbal-, volleybal- en Jeu de Boules veld en een 6 persoons sauna, hout gestookt. In 'De Klepkooi' en op het terras kan men genieten van een hapje, een drankje en een ijsje. Een kop koffie kost slechts €0,50! Voor de kinderen staan er tussen het terras van de Klepkooi en het met een hek omsloten zwembad diverse speeltoestellen en voor de allerkleinsten een pierenbadje.
Pierenbadje
Het pierenbadje voor de allerkleinsten,
alleen onder ouderlijk toezicht!
Speelhuisje
Dit speelhuisje is onze nieuwste aanwinst
voor de kinderen

Bij slecht weer kan iedereen terecht in de Klepkooi. Daar is afleiding voor jong en oud. De activiteitencommissie organiseert het hele seizoen grote en kleine evenementen. En voor de jeugd is er een speciaal programma met in het hoogseizoen dagelijks spelletjes. Op de activiteitenpagina staat uitgebreid wat er zo al wordt gedaan. Kijk op de kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

De omgeving

Het terrein van 'De Vrije Vogels' in Midwoud ligt midden in de weilanden van West-Friesland. De naam Midwoud is waarschijnlijk ontleend aan de wouden die hier in de voor-christelijke tijden en ook nog in latere perioden bestonden.
in de weilanden
Het terrein van 'De Vrije Vogels' tussen de fruitbomen en de weilanden

Zware boomwortels bewijzen dat er hier zulke wouden zijn geweest. Zo ook in Oostwoud, Westwoud en Aartswoud. Deze dorpen zijn met een mooie fiets- of wandeltocht te bezoeken. Meer informatie over wat West-Friesland te bieden heeft vindt u terug op de activiteitenpagina.

Bereikbaar met openbaar vervoer

Vanaf NS-station Hoorn vertrekt, maandag t/m vrijdag, bus 136 ieder uur naar Oostwoud. Uitstappen bij halte Halfweg in Midwoud. De actuele dienstregeling vindt u op de website van Connexxion.
Ochtendzon
Ochtendzon in Midwoud