NATURISTENVERENIGING
'DE VRIJE VOGELS'

Activiteiten

Iedereen, lid én gast, kampeerder én dagbezoeker wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan onze activiteiten voor volwassenen en kinderen!
de activiteitencommissie
Op het terrein zijn er veel manieren om de tijd te verdrijven. Iedereen mag gebruik maken van 'De Klepkooi' en het biljart en dartbord (eigen keu of darts mee brengen). De boeken en tijdschriften uit de bibliotheek mag u ook buiten of bij uw caravan lezen. U kunt er ook tv kijken, spelletjes doen of knutsel-, teken en verfmaterialen gebruiken.
De Klepkooi De Klepkooi
'De Klepkooi', het verenigingsgebouw

Ook buiten is er genoeg te doen. Achter het verwarmde zwembad ligt de Jeu de Boulesbaan. Iedere dag komen om 14:00 uur de liefhebbers van dit spelletje naar de baan. Ook gasten zijn van harte welkom om een spelletje mee te spelen. In de bibliotheek staat een emmertje met leenballen. Verder kan je tafeltennis en tafelvoetbal spelen en is er een voetbalveldje. Voor de kleinere kinderen zijn er een aantal speeltoestellen, een speelhuisje, een pierenbadje en een grote zandbak!

volleybal- en Jeu de Boules-velden
Volleybal- en jeu de boules veld
fiets4daagse 2015
Fiets 4-daagse 2015

De activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert veel activiteiten voor groot en klein; zie ook de kalender.

Jeugdprogramma

Gedurende enkele weken in het hoogseizoen is er speciale aandacht voor de jeugd. Twee of drie keer per week is er overdag iets voor de jongere jeugd, zoals knutselen, broodjes bakken of voorlezen. Andere dagen is er een sportieve activiteit zoals joggen of bootcamp voor de oudere jeugd. Om 20:00 uur is er een buitenspel. Hier doen kinderen van alle leeftijden aan mee waardoor iedereen elkaar leert kennen. De kinderen die naar de middelbare school gaan kunnen daarna naar de tienerkooi om film te kijken of te chillen. Deze ruimte hebben ze zelf ingericht en opgeknapt.

Als het weer het toelaat zijn er ook activiteiten in het zwembad, zoals een zwem4daagse, zwembad disco of het zwembad een uur lang vol met allerhande opblaasbaar speelgoed. Zwemmen is verplicht ongekleed, dus naakt. Tijdens de andere activiteiten heeft ieder kind de keus dit al dan niet gekleed te doen. Door het jeugdprogramma trekken de kinderen ook buiten deze activiteiten vaker met elkaar op.

Ook voor het komende seizoen organiseren Tom Wagemaker (voor volwassenen) en Marco de Jong (voor de jeugd) samen met vele vrijwilligers weer activiteiten voor jong en oud. Op de kalender staat het overzicht van het afgelopen jaar en, zodra het voorjaar is, de activiteiten van het nieuwe jaar.

De vrijwilligers (18+ jaar) die de jeugdactiviteiten organiseren en begeleiden beschikken over een zogenaamde Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

In de regio...

Buiten het terrein van 'De Vrije Vogels' is er ook genoeg te doen. Elders op deze pagina staan diverse activiteiten gesorteerd op afstand: van 100m (de tennisvereniging) tot 30 km (Landgoed Hoenderdaell, met dierentuin!). Sommige uitstapjes zijn erg geschikt als het Nederlandse weer ons in de steek laat.

West-Friesland is het gebied binnen de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is 126 kilometer lang en sinds 1983 een provinciaal monument. De streek heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de VOC-steden Hoorn en Enkhuizen en de historische stad Medemblik met haar vele musea en het imposante kasteel Radboud, stammend uit de 13e eeuw.

Westfriese Omringdijk
West-Friesland

Hoorn heeft in de oude stad een winkelcentrum met een uitgebreid winkelaanbod en op zaterdag is er markt. Hoorn en Medemblik zijn met de fiets goed te bereiken. Ook Alkmaar, met haar wereldberoemde kaasmarkt en Schagen, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw en daarvoor al 10 eeuwen bestond, heeft wekelijks een gezellige markt.

De stoomtram Hoorn-Medemblik is een avontuur op zich, zeker voor kinderen. Het openluchtmuseum in Enkhuizen is teruggaan in de tijd en gezinnen met jonge kinderen kunnen hun hart ophalen in Sprookjeswonderland. Amsterdam met het Rijks- en Stedelijk museum ligt op drie kwartier rijden van Midwoud. Zaanstad met het openluchtmuseum de Zaanse Schans en haar vele molens ligt op een half uur rijden van de camping. Watersporters vinden het IJsselmeer dichtbij en strandliefhebbers zitten niet ver van de Noordzeekust. In de omgeving van de camping is het heerlijk fietsen. In de receptie liggen folders met nog veel meer