NATURISTENVERENIGING
'DE VRIJE VOGELS'

Activiteiten

Iedereen, lid én gast, kampeerder én dagbezoeker wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan onze activiteiten voor volwassenen en kinderen!
de activiteitencommissie

Juni 2017 - Kijk op de Facebook-pagina van 'De Vrije Vogels'-jeugd. Hier vind je verslagen van onze activiteiten als je er een keer niet bij kon zijn. De allerlaatste info over komende activiteiten staan (alleen) daar. Ook volwassenen (mama, papa, opa en oma) kunnen lid worden zodat ze kunnen zien wat er allemaal voor de kinderen wordt georganiseerd. En kijk uit naar leuke win-acties!

facebook
Op het terrein zijn er veel manieren om de tijd te verdrijven. Iedereen mag gebruik maken van 'De Klepkooi' en het biljart en dartbord (eigen keu of darts mee brengen). De boeken en tijdschriften uit de bibliotheek mag u ook buiten of bij uw caravan lezen. U kunt er ook tv kijken, spelletjes doen of knutsel-, teken en verfmaterialen gebruiken.
De Klepkooi De Klepkooi
'De Klepkooi', het verenigingsgebouw

Ook buiten is er genoeg te doen. Achter het verwarmde zwembad ligt de Jeu de Boulesbaan. Iedere dag komen om 14:00 uur de liefhebbers van dit spelletje naar de baan. Ook gasten zijn van harte welkom om een spelletje mee te spelen. In de bibliotheek staat een emmertje met leenballen. Verder kan je tafeltennis en tafelvoetbal spelen en is er een voetbalveldje. Voor de kleinere kinderen zijn er een aantal speeltoestellen, een speelhuisje, een pierenbadje en een grote zandbak!

volleybal- en Jeu de Boules-velden
Volleybal- en jeu de boules veld
fiets4daagse 2015
Fiets 4-daagse 2015

De activiteitencommissie

De activiteitencommissie heeft vorig jaar (2016) zo'n 150 activiteiten voor groot en klein georganiseerd. Tijdens de zes weken in het hoogseizoen was er speciale aandacht voor de jeugd. Er werd iedere avond een groot spel gespeeld, onder andere levend stratego, dierengeluiden spel en een smokkelspel. Er was drie keer per week zwemplezier (zwembad ligt een uur lang vol met allerlei opblaas speelgoed), toernooien, een spooktocht, kampvuren (natuurlijk met marshmallows!), een zwem4daagse en een zwembad disco. Een keer deden er 53 kinderen mee!

In de tienerkooi konden de tieners 's avonds film kijken of lekker chillen. Voor de allerkleinsten was er voorlezen. De laatste dag van het seizoen was er Super Zaterdag, een dag vol met activiteiten met als hoogtepunt een 'walking dinner' over het hele terrein. Door het jeugdprogramma leerden kinderen elkaar kennen en trokken ze daarbuiten vaker samen op.

Voor 2017 organiseren Anneke Bakker (volwassenen) en Marco de Jong (jeugd) samen met vele vrijwilligers weer activiteiten voor jong en oud. Mail ze voor vragen en jullie ideeën! Op de kalender staat het complete overzicht.

Jeugdprogramma 2017

Ook dit seizoen staat weer vol van de jeugdactiviteiten. We gaan vorig jaar herhalen maar dan nog meer en nog groter. Ook in de voorjaarsvakantie zullen er leuke activiteiten zijn. Terugkerende activiteiten zijn kleine spelletjes en voorlezen (voor peuters en kleuters van 3 tot 6 jaar), iedere avond een spel, diverse middag spellen, toernooien en 2 keer in de week knutselen (kinderen 6 tot 12 jaar).

Voor de jeugd (13-18 jaar) is er ook iedere avond een spel en verder toernooien en is 'De Tienerkooi' vanaf 21.00 uur alleen toegankelijk voor 13 plus. Je kunt daar film kijken, muziek luisteren, you tuben enzovoort. Gedurende het hele seizoen zijn er diverse grote activiteiten, zoals spooktocht, FIFA toernooi, slaapnacht (alle kinderen in een tent), kampeerweek voor 13 plus (op eigen veld bij elkaar), zwembad disco en natuurlijk de Super Zaterdag!

In de regio...

Buiten het terrein van 'De Vrije Vogels' is er ook genoeg te doen. Elders op deze pagina staan diverse activiteiten gesorteerd op afstand: van 100m (de tennisvereniging) tot 30 km (Landgoed Hoenderdaell, met dierentuin!). Sommige uitstapjes zijn erg geschikt als het Nederlandse weer ons in de steek laat. West-Friesland is het gebied binnen de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is 126 kilometer lang en sinds 1983 een provinciaal monument. De streek heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de VOC-steden Hoorn en Enkhuizen en de historische stad Medemblik met haar vele musea en het imposante kasteel Radboud, stammend uit de 13e eeuw.
Westfriese Omringdijk
West-Friesland
Hoorn heeft in de oude stad een winkelcentrum met een uitgebreid winkelaanbod en op zaterdag is er markt. Hoorn en Medemblik zijn met de fiets goed te bereiken. Ook Alkmaar, met haar wereldberoemde kaasmarkt en Schagen, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw en daarvoor al 10 eeuwen bestond, heeft wekelijks een gezellige markt.

De stoomtram Hoorn-Medemblik is een avontuur op zich, zeker voor kinderen. Het openluchtmuseum in Enkhuizen is teruggaan in de tijd en gezinnen met jonge kinderen kunnen hun hart ophalen in Sprookjeswonderland. Amsterdam met het Rijks- en Stedelijk museum ligt op drie kwartier rijden van Midwoud. Zaanstad met het openluchtmuseum de Zaanse Schans en haar vele molens ligt op een half uur rijden van de camping. Watersporters vinden het IJsselmeer dichtbij en strandliefhebbers zitten niet ver van de Noordzeekust. In de omgeving van de camping is het heerlijk fietsen. In de receptie liggen folders met nog veel meer informatie over al het moois dat West-Friesland te bieden heeft.

modeltrein in De Bijenstal
De Bijenstal
Watersnood 1916, Volendam
Zuiderzeemuseum
Wolven in Landgoed Hoenderdaell
Hoenderdaell